3 dieren
Door: Anique
Blijf op de hoogte en volg Anique
29 Januari 2013 | Peru, San Bartolo
Nog altijd druk, maar ze hebben hier nu wel door dat Anique afentoe toch moet eten anders gaat het mis... Geen ontbijt en dan zwaar fysiek werk zoals Laura vasthouden tijdens haar wondschoonmaak 3 keer per dag, veel zon en dan nog iets er bovenop = Anique langzaam omkiepen.
Maar zolang ik eet, gaat alles goed :D
Met Bob gaat het prima. Hij is geslaagd voor z'n zwemtest en dat betekent dat hij terug naar 'huis' kan :D :D :D Aanstaande donderdag wordt ie vrijgelaten. Succes gekke zeeleeuw!
Met Laura gaat het op dit moment ook wel redelijk goed. Een paar dagen geleden was het weer even kritisch of ze zou blijven leven, omdat het leek of ze totaal geen gevoel meer had in haar rechter achterflipper. En zonder die flipper kan ze niet overleven... Maar nooit zomaar opgeven :D Dankzij intensieve behandelingen en massages van haar flipper lijkt het erop dat het gevoel steeds meer terugkomt. Ze heeft een grote wond, maar zolang we infecties weten te voorkomen, komt alles waarschijnlijk goed :D Carlos is redelijk optimistisch. Laura heeft in ieder geval een goede eetlust en ze is behoorlijk sterk! 't is een hele opgave om haar in toom te houden tijdens haar behandelingen...
En we hebben nog een nieuwe patiënt: weer een pinguïn! een stronteigenwijze deze keer en hij weigert te eten.... :S Z'n visjes vliegen alle kanten op als we 'm proberen te voeren. Erger nog dan Bob, die toch ook zo nu en dan z'n vis alle kanten op smijt. Waarschijnlijk wil de pinguïn niet eten omdat ie in het wild normaal samen met andere pinguïns eet. We gaan morgen kijken of ie kan zwemmen en als dat het geval is, gaat ie maar weer terug naar zee.
Dat was het nieuws van hier weer, zou leuk zijn als ik ook wat van jullie hoorde...
xxx
29 Januari 2013 - 11:06
Bert Hoekstra:
Heej lieve schat,
Och, bedelen om aandacht?
Wat zielig! :-)
Maar ik had het al gemerkt: er reageert verder niemand op je stukjes.
En dit jaar zijn mijn reacties wat korter, omdat ik ervan uitga dat je zelf ook via internet het nieuws kan volgen.
Daarnaast hebben we natuurlijk al een paar keer geskyped. :-) :-) :-)
Maar voor wie Anique volgt: LAAT EENS WAT VAN JE HOREN!
Zo, als dat niet helpt? :-)
Je zult ondertussen wel het grote nieuws vernomen hebben dat Beatrix gaat abdiceren.
We krijgen dan koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
Een Zuid-Amerikaanse die koningin wordt in dat verre kikkerlandje, dat is toch wel bijzonder.
Dat zal bij jullie toch ook wel aandacht krijgen in de media?
En we krijgen nu Koningsdag, de eerste op 27 april 2014.
Verder zal er denkelijk niet heel veel veranderen, behalve dat we dan de kop van Alex op onze munten en postzegels zullen terugvinden. Of dat nou een verbetering is?
Misschien moet hij Máxima voor dat soort zaken maar naar voren schuiven :-).
:-) Goed nieuws trouwens dat het met Laura toch weer de goede kant opgaat (lijkt te gaan) en dat Bob bijna zover is dat ie terug kan naar zee.
Je zult hem wel gaan missen. :-(
Hier gaat het verder z'n gangetje.
Oma hoort komende donderdag of/wanneer ze terug mag naar huis.
Dan is het uit met de pret in het 'zorghotel' :-).
Ik ben benieuwd welke fratsen ze dan weer gaat uithalen om daar terecht te komen ;-).
Binnenkort heb ik wellicht meer nieuws.
Veel liefs en een dikke knuffel,
je vader
29 Januari 2013 - 17:23
Bart:
Het lijkt er op dat je je in ieder geval niet verveelt daar. En wat is er mooier al een dier weer in de vrije natuur los te laten. En dat je een beetje moet werken :-) . Zolang het bij langzaam omkiepen blijft is er niet zoveel aan de hand. Dan kom je toch zacht neer.
Heel veel plezier daar en stuur maar wat zon deze kant op.
Groetjes
Bart -
30 Januari 2013 - 09:19
Mama:
Hallo Niekje,
Fijn dat het goed gaat met Bob en Laura maat het moet ook goed blijven gaan met Aniqueje dus neem a.u.b. echt de tijd voor jezelf.
Hier gaat het ook goed met de jonge pietjes. Zo te zien zijn ze allevier verschillend van kleur en dat maakt het wel gemakkelijk om ze uit elkaar te houden. Gelukkig niet nog eens vier blauwwitte Piepertjes erbij !
Verder is het weer hetzelfde ritueel als met Piepertje. Erg lang erover doen om uit de kokosnoot te komen.
Twee van de vier zijn inmiddels zo ver dat dat goed lukt en ook om weer goed erin te komen. Acherwaarts met gespreide vleugeltjes door de smalle opening in een overvolle noot is niet zo simpel om voor elkaar te krijgen nl. De jongste blijft wel ver achter bij de andere drie. Hij of zij is inmiddels ook vier weken maar het beestje ziet uit als een pietje van twee weken, zeker in vergelijking met de oudste die nu al het formaat Lewis heeft. verder maken ze een groot deel van de dag (en de nacht) veel kabaal. Ginny heeft het er maar druk mee om ze alsmaar eten te geven en heeft daar niet altijd meer zin in. Dit wordt dan geuit met haar bekende lelijke riedel dus ik vrees dat ze zich dit geluid, net als Pieper allemaal eigen maken.
Verder zijn alle zaden gearriveerd en kunnen we hier volop mee aan de slag als je er weer bent. Ben de laatste weken niet meer in de tuin geweest i.v.m. de vorst en de sneeuw. Die periode is nu voorbij en het voorjaar( met wat meer zon !) mag nu wel komen.
Nou Niki, nogmaals let goed op jezelf en veel liefs van mama.
30 Januari 2013 - 17:10
Bianca: