In snel´bus´vaart door Peru - Reisverslag uit Lima, Peru van Anique Hoekstra - WaarBenJij.nu In snel´bus´vaart door Peru - Reisverslag uit Lima, Peru van Anique Hoekstra - WaarBenJij.nu

In snel´bus´vaart door Peru

Door: Anique

Blijf op de hoogte en volg Anique

12 April 2010 | Peru, Lima

Ja Deeske, ´t gaat nu zeker snel allemaal! Voor je ´t weet zit ik idd al in je tuintje;).
Sinds de laatste keer schrijven ging het hop met de bus van Putre terug naar Arica, met de taxi/minibus de grens over naar Tacna (Peru) en een uur na aankomst daar de bus naar Arequipa. Tot nu toe bevalt Peru prima! In Tacna in het kantoor van de busfirma gratis thee en internet, dan een escorte naar de bus (nog net geen rode loper) waarbij me net voor vertrek op het hard gedrukt werd voorzichtig te zijn met taxi´s in Arequipa. Vervolgens zit ik naast ´n buitengewoon aardige man (wonend in Arequipa) die me, toen de bus pech had en we daardoor later arriveerden, uitnodigde om in zijn huis te overnachten, een aanbod waar k graag op inging zo midden in de nacht in een vreemde stad. Ook door de rest van de familie (moeder en broer waren ook nog jarig) werd ik heel gastvrij ontvangen. Naast deze familie kon ik ook nog terecht bij de oom van John. Hem heb k de volgende dag opgezocht. Heerlijk gegeten!! en de volgende dag (om 3u ´s ochtends!!!) op weg naar de Colca canyon voor 3 dagen trekken. De eerste dag de condors bewonderen en daarna in 4u naar de bodem van de (bijna diepste) canyon afdalen, de volgende dag een paar dorpjes in de canyon bezoeken en de laatste dag terug omhoog, naar de termas en terug naar Arequipa. Het was m.n. heel interessant te zien hoe de mensen in de Colca canyon leven. Er is bijv. slechts sinds 2 jaar elektriciteit, de ambulance is een ezel en de leraar moet iedere keer 3uur heen en terug lopen om 7 kinderen les te geven. Maar goed, terug in Arequipa heb ik afscheid genomen van alle aardige mensen en dezelfde avond nog met de bus door naar Lima, waar ik nu aan ´t wachten ben op de bus van 10u vanavond naar Huaraz... ´t gaat ´n beetje snel allemaal!! Maarja, misschien haal k ´t zo nog om alles te doen wat k graag wil...
Papa weer bedankt voor de interessante en uiterst belangrijke wereldnieuwtjes!

Dikke knuf terug,
xxx

Ps k heb de dvd´s met de foto´s nog steeds niet verstuurd...
Ps2 Funske k ben nog steeds op ´n reactie van jou aan ´t wachten...

• 12 April 2010 - 20:01

Bart:

Hee Anique.

Prachtige verhalen die je de laatste maanden elke keer schrijft hier. Ik ben benieuwd naar de foto's als je terug bent. Wat je daar allemaal meegemaakt hebt.....!
    Ik feliciteer je nu al alvast met je aankomende verjaardag. Zal wel een aparte en leuke maar ook rare ervaring zijn op dat te vieren in verweggistan. Veel plezier in ieder geval over een week.

Hier is alles verder goed. Op weer eens nieuwe diensten en allerlei nieuwe ontwikkelingen bij de post (o.a. mogelijke verkoop van het bedrijf) na dan. Maar daar raak je oondertussen een beetje aan gewend.

Groetjes

Bart

• 12 April 2010 - 20:38

Bert Hoekstra:

Heej meiske,

Een snelle reactie voordat ik m'n bed induik.
    Schitterende foto's (weer)!!! Deels Chili, deels Peru? En is die ezel op de foto de ambulance? Net als Bart ben ik vanzelfsprekend ook reuzebenieuwd naar al je andere foto's. Probeer toch zo snel mogelijk die dvd's op te sturen!
    't Reizen gaat nu zo snel, dat je Lior alweer zowat vergeten bent :-)? Nee toch?
    Probeer trouwens ook in een telefonisch bereikbare hostel te zitten met je verjaardag. Wel zo leuk natuurlijk als we je dan weer even kunnen spreken en feliciteren.
    Nou, ik stop er voor nu mee, morgen volgt meer (ook weer het nodige 'wereldnieuws').

Heel veel liefs en een dikke ...zoen dit keer :-),
    je vader

• 14 April 2010 - 21:27

Chris:

Heej Aniqueske,
    Aha...Peru..één va de indrukwekkendste landen van het zuidelijk halfrond. Heb er zelf ook enige tijd `rondgehangen`.
    Lees nog altijd met veel plezier jouw reisverslagen. Met de vinger op de landkaart (tegenwoordig gaat dat met "Google-maps" vrij eenvoudig).
    Newsflash by the way: ik ben weg bij tnt! Eindelijk....
    Veel plezier de laatste weken nog! gr Chris

• 16 April 2010 - 15:55

Bert Hoekstra:

Heej Niekske,

Uit je laatste mailtje begrijp ik, dat je je nog behoorlijk moet haasten om alle dingen te doen die je van plan was. Ik hoop dat het je een beetje lukt!
    Ik ben al flink aan het aftellen richting vertrek bij APG. Dat wordt half mei. Yes!
    Ik heb de boete voor door roodlicht rijden in ieder geval naar een aanvaardbaar niveau terug weten te brengen: € 66,-. Ze hadden een of andere invoerfout gemaakt, waardoor niet mijn fiets maar een auto geregistreerd stond. En toch ook weer niet, want ze hadden mijn fiets eveneens geregistreerd. Ik snapte niet veel van de uitleg, dat zul je denkelijk wel begrijpen, maar die past wel bij de politie hier in Sittard. Bovendien kan ik nog steeds bezwaar aantekenen tegen de lager uitgevallen boete (als ik daar nog zin in heb).

Wederom 'iets' later dan gehoopt/toegezegd, maar hier zijn dan toch weer de beloofde nieuwsberichten.

Eerst ff een rectificatie. Die geldwolven die de door de geldauto verloren bankbiljetten als een 'wervelstorm' in hun zakken stopten, deden dat mogelijk omdat bankbiljetten als pijnstiller kunnen werken. Als mensen bankbiljetten in hun handen hebben gehad, voelen ze daarna minder pijn. Dat blijkt uit een experiment van Amerikaanse wetenschappers. De onderzoekers vermoeden dat het vasthouden van geld gevoelens van eigenwaarde en zelfvertrouwen kan oproepen. Uit eerder onderzoek is eveneens gebleken dat mensen met een groot gevoel van eigenwaarde beter in staat zijn om pijn te weerstaan. Tjeetje, wat was ik weer bevooroordeeld, hè. Die arme mensen, pijnlijk hoor :-). Misschien iets voor mama? Gebruik dan wel gelijk een hele stapel, Carène :-).

'Padden kunnen aardbeving voorspellen'. Padden voelen een aardbeving waarschijnlijk aankomen en zijn daardoor vaak in staat om op tijd te vluchten. Dat concluderen Britse wetenschappers in een studie die vorig jaar werd vlak voor de zware aardbeving in Italië. Toch plaats ik een vraagteken bij dat 'op tijd' als je bedenkt wat de topsnelheid van een pad is :-).

Stakend personeel van de Deense bierbrouwerij Carlsberg eist niet meer salaris of behoud van banen, maar meer bier. Honderden medewerkers van het magazijn en chauffeurs willen op het werk ook buiten de middagpauze een biertje drinken. De directie besloot op 1 april dat uitsluitend nog tijdens de lunch het gerstenat genuttigd mag worden. De leiding zegt te streven naar een maatschappelijk aanvaardbaar alcoholbeleid. Personeelsleden beroepen zich op een oude regeling waardoor zij buiten de pauze maximaal drie biertjes mogen drinken, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Tot voor kort stelde het bedrijf het bier gratis ter beschikking in koelkasten door het hele bedrijf. Nou, als die stakers het conflict winnen weet ik waar ik wil gaan solliciteren :-).

'Cavia’s worden slimmer door mens'. Cavia’s die worden gehouden door mensen presteren beter bij intelligentietesten in een  waterdoolhof dan hun wilde soortgenoten. Wetenschappers van de Universiteit van Münster lieten enkele cavia’s los in een zogenaamd Morris waterdoolhof. Dat is een bak met water waarin de dieren moeten zwemmen naar een verborgen platform, dat zich net onder het wateroppervlak bevindt. Op de zijkant van het doolhof staan symbolen zoals gekleurde rondjes die de dieren de weg moeten wijzen. Sommige van de cavia’s die deelnamen aan het experiment, werden door mensen gehouden. Anderen waren afkomstig uit de vrije natuur. Uit het onderzoek bleek dat de ‘huiscavia’s’ veel sneller dan hun wilde soortgenoten in staat waren om het verborgen platform in de waterbak te vinden met behulp van de 'wegwijzers'. De wilde cavia’s bleken echter te beschikken over meer uithoudingsvermogen en slaagden daardoor vaak alsnog voor de test. Waarom hadden wij dan altijd van die vreselijk domme cavia's? :-)

Veel Britse vrouwen hebben slecht zicht, omdat zij hun outfit niet willen verpesten door een bril te dragen. Onderzoek laat zien dat een kwart van de vrouwen die een bril nodig hebben, weigeren om onderzoek te laten doen naar hun ogen. IJdelheid is de grootste reden voor vrouwen om geen bril te nemen. Hetzelfde onderzoek wijst namelijk uit dat de meeste vrouwen die een bril nodig hebben liever slecht zien dan dat ze een bril dragen die hun uiterlijk zou verpesten. Dit betekent dat 7,5 miljoen vrouwen twijfelen om hun ogen te testen, terwijl zij weten dat het nodig is. De helft van de vrouwen vindt dat een bril haar onaantrekkelijk maakt en vermijdt dat koste wat het kost. Volgens mij durven die vrouwen eigenlijk zichzelf niet te aanschouwen. Het is toch zo, dat Britse vrouwen nou niet bepaald om hun uiterlijke schoonheid bekend staan? :-).

Weer waarschuwing voor ontploffende borsten. Na Frankrijk heeft ook Groot-Brittannië een waarschuwing afgegeven voor Poly Implant Prothese siliconenborsten (PIP). De implantaten zouden gevuld zijn met een verkeerde gel waardoor flinke problemen kunnen ontstaan. De siliconenborsten van PIP kunnen lekken, scheuren of exploderen waardoor de voorgevel vervormt maar ook gezondheidsproblemen, zoals infecties, kunnen ontstaan. Maarruh, hoe moet je nou (als vrouw) reageren als iemand opmerkt: “Je ziet een beetje pips”? :-)
    Amy Winehouse in ziekenhuis om borsten. Amy Winehouse is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Reden van de opname zijn de borsten van de 26-jarige zangeres. Winehouse kampte al langer met pijn in haar borsten, die voorzien zijn van implantaten, maar verleden week donderdag werd de pijn ondraaglijk. De artsen bekijken nu of Winehouse een hersteloperatie moet ondergaan of haar implantaten moet laten verwijderen. De zangeres is erg bezorgd, want ze was dol op haar nieuwe figuur. ??? Ze is toch Britse? Heeft ze geen bril nodig? En aldoor dat gezeur in de media over Amy Winehouse. Ze mag van mij ploffen! :-)
    Laatste nieuws: PIP implantaten erg in trek bij zelfmoordterroristes :-).

Van de zaken die blinden in het leven moeten missen is porno er niet langer één. Tijdschriftenmaakster Lisa Murphy had schoon genoeg van het specifieke gat in de markt en lanceert Tactile Minds, een pornografisch magazine waarvoor zicht geen vereiste is. Tactile Minds zal net als ander erotisch leesvoer uitgerust worden met expliciete teksten en naakte mannen en vrouwen. In totaal zijn 17 'afbeeldingen' in de eerste editie opgenomen. Het enige verschil is zogezegd dat het volledige tijdschrift in braille is. En wellicht ziet het financiële plaatje er ook iets anders uit: het blootblad voor de blinden kost ruim 150 euro. Murphy is bovendien van mening dat de blinden 'buitengesloten worden in een cultuur die doorspekt is van seksueel getinte afbeeldingen'. Of het tijdschrift ook in Nederland te koop zal worden aangeboden, is onduidelijk. Zouden die 'modellen' nu ook blind zijn? :-) Als je er zo over nadenkt, seks van/met blinden, dan krijgen bepaalde termen wel een andere lading: blindganger (vgl. vreemdganger), blind date, blinde liefde, etc. :-)
    Den Haag gaat toeristische wandeltochten aanbieden aan blinden. Bij de wandeling voor blinden en slechtzienden mogen deelnemers onder meer aan beelden voelen en vertelt de gids 'visueler'. Ik ben erg benieuwd naar het kostenplaatje :-).

Hondjes die nog niet zindelijk zijn, of gewoon graag stijlvol voor de dag komen, kunnen nu hun toevlucht zoeken in een speciaal voor hen ontwikkelde lingerielijn: Pants for Dogs. Er zijn strings en onderbroekjes voor teefjes, buikbanden voor mannetjes en zelfs een soort rompertje voor honden zonder staart. De hondenlingerie kan naar eigen goeddunken worden samengesteld, variërend van sober zwart tot pimpelpaars met glitters. Niets van dit alles gaat echter ten koste van het comfort en de bewegingsvrijheid van de dieren, zo verzekeren althans de makers. De lingerie is niet het eerste opmerkelijke product voor honden. Eerder werd de Rear Gear al gelanceerd, een bedeltje dat de hondenkont bedekt, en zag een opblaaspop voor oversekste honden al het levenslicht (maar wat als die hond zijn tanden erin zet? :-( ). Wauw, hier zie ik een hele nieuwe uitdaging. Vergeet dat bier, ik ga mij voortaan richten op dierenmode en vooral -accessoires. :-) Er zijn natuurlijk al 'dek'kleden voor paarden, maar wat te denken van een zwempakje voor die in de waterdoolhof zwemmende cavia's? Of zwembandjes voor vissen, zonnebrilletjes voor mollen, kelnerstrikjes voor pinguïns, condooms voor konijnen, klopboortjes voor spechten, skippyballen voor kangoeroes, gouden ringen voor apen, schoentjes voor miljoenpoten, clownsneuzen voor koala's, grondboortjes voor struisvogels, mini mp3-spelertjes met opnamen van stofzuiger- en afzuigkapgeluiden voor parkieten, Gay Parade bootjes voor rose flamingo's, sirene en zwaailicht voor die ambulance-ezel, etc.? Of een conducteursoutfit (compleet met spiegelei), alsook een omscholingscursus, voor postduiven i.v.m. de slechte perspectieven bij TNT Post? Of een varkenslapje (vergelijkbaar met het hondenbedeltje), eventueel met tekst "sorry schat, ik heb hoofdpijn", zodat het varken de boer ook eens kan laten merken dat ze geen zin heeft. En als je die hondjes aankleedt, kun je ze ook weer uitkleden, nietwaar. En wat voor die blinden mogelijk is, kan ook voor hondjes en andere (huis)dieren (reken op 150 euro voor een aflikbaar boekje met 17 afbeeldingen). :-) Ineens komen zoveel ideeën opborrelen, die ik hier niet allemaal wil spuien. Anderen zouden hier wel eens mee aan de haal kunnen gaan en dan heb ik nog niets (alleen dat bier dan misschien). :-) En mocht je denken dat hier geen geld mee te verdienen valt (die beesten hebben immers niets), dan heb je het mijns inziens volledig mis. Wat te denken van dierenminnende particulieren en boeren, dierentuinen, natuur- en milieuorganisaties, onderzoeksinstituten en overheden, die allemaal het beste met die beestjes voor hebben en dus best bereid zullen zijn geld uit te geven om de dieren een 'menswaardiger' leventje te bezorgen :-).

Tot slot, uit onderzoek blijkt dat vakantie ("das ook leuk") gelukkiger maakt dan bezit. Maar daarover de volgende keer meer.

Nou Niekske, tot gauw (misschien op je verjaardag, hopelijk lukt dat) en geniet nog maar lekker van die laatste vier weken!
    Heel veel liefs, dikke knuffel en zo,
    je vader

• 16 April 2010 - 17:18

Stéphanie & Abdullah:

Heeeeey Anique!!

Weer vette foto´s en mooie verhalen.
    Wij hebben hier vandaag een super lekkere grote tiramisutaart gemaakt! :) Maar helaas kan jij er niet van eten. We bewaren wel een stukje voor je in de vriezer voor als je terug bent :P.

We missen je!! Kom maar weer snel terug!!

Dikke kus van ons X