Geen water, geen internet, geen zeeleeuw...
Door: Anique
Blijf op de hoogte en volg Anique
13 Maart 2012 | Peru, Lima
Ik ben nu in Lima, bij een van de andere vrijwilligers. Gister hadden we een telefoontje voor een gestrande zeeleeuw die hulp nodig had. Alles helemaal gereed gemaakt, een team bij elkaar gebracht, ontdekten we dat er geen water meer was... Alle 3 de tanks leeg... En ja het blijft een woestijn hier dus je kunt ook niet zomaar even ergens water vandaan halen... Heel handig met een zeeleeuw... Nou ja goed, toch naar het desbetreffende strand gereden: zeeleeuw zoek.... Ohoow, overal zoeken, zoeken, zoeken, maar geen zeeleeuw... Gezocht tot zonsondergang, maar helaas moesten we zonder resultaat terugkeren naar de basis. Eenmaal daar, geen water en... geen internet. Omdat niemand zin had om daar te blijven, zijn we met z´n allen maar naar Lima gereden en ik kon bij een van de andere vrijwilligers blijven slapen. Zij woont in Miraflores, een van de meest toeristische plaatsen in Lima, dus vandaag lekker rondkijken en shoppen :D Als die zeeleeuw niet alsnog ergens opduikt....
Gisteravond nog lekker gebarbecued.
Heerlijk als alles zo ongepland, maar goed loopt! en iedereen is zo vriendelijk en behulpzaam!
Tot snel weer!
xxx
Ps papa, dankje voor de groetjes van oma en doe ze maar terug!
20 Maart 2012 - 00:25
Bert Hoekstra:
Lief Niquejuh(enamericadelsur) ;-),
Krijg ik daar een soort van noodkreetberichtje van je, of we je vergeten zijn of zo.
Ik kan je (en al je 'volgers') geruststellen: nee, natuurlijk zijn we je niet vergeten! Hoe kun je zoiets nu van ons denken? :-(
Maar zoveel heb ik ook niet te melden, zoveel is er nou ook weer niet gebeurd in een week tijd.
Ja, vandaag is dan St. Joep, waar Sjel met eerst mam en later Funs naar toe is geweest. Maar of dat nu nieuwswaarde heeft?
Nee, kijk dan eens naar die Sittardse familie L. die in Maastricht terechtstaat voor de gruwelijke moord op twee Irakezen. De een zou met mes en pikhouweel zijn gedood, de ander zou zijn doorzeefd met tientallen kogels. De lichamen van de twee mannen zouden vervolgens zijn opgelost in zoutzuur en door het riool zijn gespoeld! Nou, dat is me toch wel wat... voor Sittard!
En wat doet dat met de waterkwaliteit?
Bewoners van een Mexicaans dorp deden een gruwelijke vondst. Op een straat midden in het dorp Teloloapan lagen tien mensenhoofden, van de lichamen ontbrak elk spoor. De daad kon vrijwel zeker worden toegeschreven aan rivaliserende drugsbendes. Sinds 2006 zijn al minstens 50.000 mensen omgekomen door een bloedige strijd tussen de bendes in Mexico. Oeps, ik ben vrijwel zeker ook in dat dorp geweest.....in 1979 :-).
De Waddenzee dreigt Rottumeroog te verzwelgen. Jawel, ook behoorlijk luguber :-).
Eveneens gruwelijk is het volgende. In de jaren vijftig van de vorige eeuw zijn (homoseksuele) jongens gecastreerd, die slachtoffer waren van ontuchtige handelingen in een katholiek jongensinternaat in het Gelderse Harreveld. Zo werd minstens een van de jongens daarna door de politie afgeleverd in een psychiatrische inrichting in Boekel waar hij door katholieke broeders zou zijn gecastreerd vanwege homoseksueel gedrag. Je maag draait er zowat van om: jongens worden eerst door, zeer waarschijnlijk homoseksuele, anders pedofiele, priesters misbruikt en daarna worden ze ook nog eens gecastreerd vanwege mogelijke homoseksualiteit. En toen had je ook nog de oud-premier Marijnen, bestuursvoorzitter van een internaat waar de jongen en tientallen andere minderjarigen werden misbruikt, die zich hard zou hebben gemaakt om de ontuchtige broeders van een celstraf af te helpen. OMG, OMG, OMG!!! :-( Je mag niet oordelen, maar hoe komen deze priesters bij de Hemelpoort aan, hoe leggen ze dat uit aan Petrus? :-)
Gelukkig is er ook minder gruwelijk nieuws.
Er is een drugslijn tussen Peru en Nederland opgerold (hopelijk zijn er geen bekenden van je bij betrokken geweest(?) ), een hoogbejaarde vrouw (83 jaar) is op Schiphol opgepakt vanwege drugssmokkel in haar rolstoel (nee, oma is nog niet zo oud en ze loopt ook nog zelfstandig), een Italiaanse burgemeester verbiedt de inwoners van z'n dorp om dood te gaan (maar als de nood nu hoog is?), de belastingdienst heeft drie ton naar de verkeerde rekening overgemaakt en wilde het geld niet terug hebben (moeten ze ook eens bij ons doen, hè!), Batman gaat waken over de Braziliaanse stad Taubaté en zou daar een toegankelijke aanwezigheid en een herkenbaar aanspreekpunt moeten worden voor kinderen in achtergestelde gemeenschappen (hoe verzin je het) en een rechtse Poolse parlementariër is een rechtszaak begonnen tegen het sigarettenmerk Che, omdat bij de sigarettenpakjes met het beeld van de Argentijnse revolutionair sprake zou zijn van illegale propoganda voor het totalitarisme (je kunt natuurlijk overal wat achter zoeken).
Minder is, dat de omvang van de internationale wapenhandel wereldwijd fors gestegen is; deze was in de periode 2007-2011 maar liefst 24 procent hoger dan in de periode 2002-2006.
Dat geld zou zoveel beter besteed kunnen worden. Kijk eens naar India. Dat land nam enerzijds tien procent van alle wapenimporten voor zijn rekening en anderzijds zijn er momenteel meer gsm's dan toiletten. Alhoewel India grote vooruitgang heeft geboekt, zowel op het gebied van communicatie als sanitair, doen talrijke Indiërs nog steeds hun behoefte in de openlucht, zoals op velden en in rivieren. De gebrekkige hygiëne is een groot probleem in het land, maar kennelijk zijn wapentuig en gsm's belangrijker! :-(
Gemeenten in Nederland hebben al 180 miljoen euro (!) besteed aan de olympische spelen. So what, vraag je je misschien af. Nou, het was niet voor de spelen deze zomer in Londen, of die over vier jaar in Brazilië. Het geld is uitgegeven aan onder meer haalbaarheidsonderzoeken, lobbycomités en dienstreizen voor ambtenaren die zijn gaan kijken in Londen, Peking en Brazilïe.
Tientallen miljoenen gaan er ook naar sportcomplexen die op Olympisch niveau moeten worden gebracht, waar volgens de initiatiefnemers topsporters ons allemaal moeten 'inspireren' tot meer bewegen, onder andere ter bestrijding van obesitas. Sportkoepel NOC*NSF vindt de kosten meevallen. Nou ik niet, het is al wel meer dan € 10,- per inwoner!
Tja! En dan te bedenken dat het gaat om de olympische spelen van 2028, die nog moeten worden toegewezen!!! Hopelijk zijn de sportcomplexen tegen die tijd al niet weer verouderd! :-)
Goed nieuws is er gelukkig ook.
De langste man ter wereld (2,51 meter) groeit niet meer (of is dat nu slecht nieuws?) :-).
Het hartmedicijn propranolol kan mensen volgens onderzoek minder racistisch maken. Het medicijn houdt de hartslag laag, maar werkt ook tegen paniek en angst. Onderzoekers geloven dat de ontdekking kan worden verklaard doordat racisme op angst zou zijn gebaseerd.
Jep, daar hebben we behoefte aan. Wilders cs. er is hoop voor jullie. :-)
Maar liefst vijf Nederlandse universiteiten behoren tot de top 100 van de wereld. Dat blijkt uit de World Reputation Rankings (Wereld Reputatie Ranglijst). De TU Delft is op plek 51 de Nederlandse aanvoerder op de lijst. De andere universiteiten zijn Amsterdam (71), Utrecht (78), Leiden (87) en Wageningen (100). De Verenigde Staten en Engeland voeren de lijst aan met respectievelijk 44 en 10 noteringen op de lijst. De eerste plaats wordt bezet door de Amerikaanse Harvard University. Samen met Japan deelt Nederland de derde plaats. Landen als Duitsland, Australië en Frankrijk worden daarmee voorbijgestreefd.
Goed van ons, hè! ;-)
Tot slot nog wat minder nieuws uit de dierenwereld.
In de dierentuin van het Duitse Limbach-Oberfrohna is een konijn zonder oren geboren en kort daarna bij TV-opnamen door een niet-oplettende cameraman doodgetrapt. Dat snap ik dus niet, hè. Kom je in zo'n dierentuin voor zo'n beestje, het hoofditem van de opname zogezegd, en dan trap je het dood. Ongelooflijk!!! Hoe krijg je zoiets voor elkaar??? De directie van de dierentuin hoopte er nog wel een goedlopende attractie van te maken, net zoals ijsbeertje Knut destijds in de dierentuin van Berlijn. Tja, soms zit het mee, soms zit het tegen....
's Werelds lelijkste hond is op vijftienjarige leeftijd overleden! Het gaat om Yoda, een kruising tussen een Chinese naakthond en een chihuahua. Niekske, ik kan me daar wel iets bij voorstellen, moet ik je bekennen. Als ik aan Tommy denk en daarbij zo'n Chinese naakthond... :-) Haar baasje dacht eerst dat het een rat was. Yoda werd vorig jaar juni gekroond tot 's werelds lelijkste hond. Haar uitverkiezing leverde haar baasje duizend dollar prijzengeld op, een trofee die vijftien keer zo groot was als haar geliefde lelijkerd en een zekere beroemdheid. Het tweetal was te gast in diverse Amerikaanse televisieprogramma's.
Je gelooft het of niet, maar seksueel gefrustreerde fruitvliegjes grijpen naar de drank. Mannelijke fruitvliegjes die geen seks kunnen krijgen, zijn meer geneigd om voedsel te nuttigen dat alcohol bevat dan hun seksueel tevreden soortgenootjes. Die neiging is te herleiden tot een geluksstofje in de hersenen, dat ook bij mensen een rol speelt. Zowel alcohol als seks doet een signaalstof vrijkomen in de hersenen: neuropeptide F (NPF), dat waarschijnlijk een geluksgevoel opwekt. En hoe meet je zoiets dan? Nou, je neemt 24 fruitvliegjes en verdeelt ze over verschillende hokjes. De helft daarvan krijgt gezelschap van maar liefst twintig gewillige vrouwtjes, de overige twaalf worden in aparte ruimtes opgezadeld met vrouwtjes die al een beurt gehad hebben. Vier dagen lang krijgen de mannetjes de tijd om seks te hebben of blauwtjes te lopen. Vervolgens worden de mannetjes verplaatst naar nieuwe ruimtes, waar ze de keuze krijgen uit vloeibaar voedsel op basis van water, of op basis van water en vijftien procent alcohol. De seksueel gefrustreerde vliegen nemen dan vier keer meer alcohol dan de seksueel bevredigden.
Zo, nu weet je waarom je vader aan de drank is :-).
Nou Niekske, dat was het weer voor deze keer.
Heel veel liefs en een dikke knuffel,
je vader