Mam is gearriveerd!! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Anique Hoekstra - WaarBenJij.nu Mam is gearriveerd!! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Anique Hoekstra - WaarBenJij.nu

Mam is gearriveerd!!

Door: Anique en Carène

Blijf op de hoogte en volg Anique

06 December 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland

Jaja daar is ze dan. Sinds vrijdag kwart voor 2 's middags bevindt ze zich op NZse bodem en sinds kwart over 3 diezelfde middag mag ze zich dan ook nog vrijelijk rondbewegen in NZ. Het hele douanegebeuren ging niet vanzelf... Alles netjes gedeclareerd (dacht ze), schoenen goed gepoetst en dan nog eindeloos langdurend gedoe over de meegenomen chocoladeletters en de eventueel toch nog 'besmette' wandelschoenen (Hollandse bodem is niet welkom in NZ...). Uiteindelijk was het dan toch gelukt! Heel hoopvol kwam ze de aankomsthal in, maar geen Jama om haar op te halen... Toch maar een poging doen om de mobiele telefoon aan te zetten en te gaan bellen. Maar dat was toch een groot probleem... Gelukkig wilde een vriendelijke mevrouw wel helpen door muntjes te geven zodat ze even vanuit de telefooncel kon bellen en net toen deze in een winkeltje muntjes ging wisselen, dacht mama dat ze Jama zag lopen. Wat nu: achter Jama aan of dit de mevrouw vertellen die in de winkel stond. Het gevolg... in alle consternatie loopt ze het uithangbord van de winkel omver... Alles dan natuurlijk netjes terugzetten, met als gevolg: Jama weg... Nergens te zien... Grote desillusie... Maar dan verschijnt ie plots weer aan de andere kant van de aankomsthal. Uitbundig armen zwaaiend hoog boven haar hoofd (dat toch al een halve meter boven de gemiddelde mensen om haar heen uitstak) wist ze Jama's aandacht direct te trekken en kwam alles goed. Op naar ons huisje, waar het tentje op balkon werd gezet, de koffers werden uitgepakt en de vele 'smokkelwaar' boven kwam (bleek later): de grote speculaaspop met noten (ten strengste verboden om in te voeren), potjes kruiden en het toppunt van gevaar: een broodje kaas in de jaszak! Mam is er weer hoor :P Maar toch super fijn haar hier aan de andere kant van de wereld te zien :D
Gisterochtend Sinterklaasavond gevierd met de rest van de familie in Nederland met PEPERNOTEN via Skype. Uiteraard had iedereen weer goed z'n best gedaan en was het een gezellige, beetje rommelige ochtend. Daarna vertrokken we naar het strand. En mam reed! in haar eigen auto aan de linkerkant van de weg!! We zijn heelhuids heen en terug gekomen... Hoewel aanvankelijk de regenjas en de regenbroek meegingen werd het een prachtige dag en zijn we alledrie verbrand. Mam vond alles zóóó mooi en moest dat natuurlijk weer keer op keer vertellen :P Op de terugweg fish&chips en toen thuis nog met een glaasje wijn nagenieten van de mooie foto's (samen hebben we er wel een paar honderd gemaakt, omdat we allemaal met ons eigen toestel rondliepen). Kortom een geweldige dag!
Vandaag nog even wat dingen regelen en plannen maken en dan gaat morgen voor mam het grote avontuur beginnen!

groetjes van ons allebei

Ps foto's volgen snel

• 06 December 2010 - 09:31

Greta:

Lieve Anique en Carene,

Wat ben ik blij,om te lezen

• 06 December 2010 - 15:13

Ben:

Volgens mij hebben jullie het wel gezellig samen, ik ben vanmiddag naar de kapper geweest en en de kapster heeft mij prima geknipt . Ik kan er weer even tegen aan.Verder zijn mijn diensten verandert ik heb morgen in de plaats van woensdag vrij en daarvoor heb ik deze woensdag een late dienst gekregen .Carene,lieverd ik hoop dat je goed de stadt uitkomt en ik hoop dat jij je wat lekkerder gaat voelen als je eenmaal in de vrije natuur komt . Lieverd ik wens je een heerlijk verblijf toe en ik hoop dat je straks weereens lekker kunt slapen,Een dikke kus ,liefs Ben .
    P.s Anique jij en Jema ook een fijne tijd toegewenst, groetjes Ben.

• 07 December 2010 - 09:01

over mam...
    Ze is vanmorgen aan haar grote avontuur begonnen. Met de auto volgeladen alleen op pad. Alles is goed gegaan, ze zit nu ten zuiden van Rotorua al lekker te genieten van gratis hot springs!!! (en gelijk al in de auto slapen...)
    groetjes!

• 08 December 2010 - 19:14

Lin:

Wat leuk om te zien dat je moeder er is en dat ze veilig is aangekomen!
    Ondanks skype zullen jullie elkaar wel veel te vertellen hebben en kan je haar veel laten zien!
    Geniet ervan!! Ik spreek je snel weer via Skype.

Liefs Lin

• 08 December 2010 - 20:09

Greta:

Wat een mooie foto's. JUllie stralen net als de mooie natuur!

xxgreta

• 09 December 2010 - 08:38

weer 'n update over mam:
    ze heeft me precies 52 seconden gebeld dus heel veel kan ik niet vertellen... Alles is goed. Vandaag heeft ze heerlijk gewandeld in Tongariro National Park en nu is ze ongeveer halverwege tussen daar en de zeeleeuwen op Cape Palliser die ze morgen dan waarschijnlijk zal zien. Daarna gaat ze door naar Wellington vanwaar ze zo snel mogelijk met de boot naar het zuidereiland zal gaan.

xxx

• 09 December 2010 - 20:36

Klaas:

Wat leuk om dit alles te lezen en dat het allemaal goed gaat. Gelukkig zit ze niet 3 weken vast i.v.m. al die contrabande... Heb niet zo veel te melden; Boekje wordt een combinatie tussen een verjaardagskalender en een boekje.
    mooie tussenvorm die gewoon een stuk goedkoper is. Volgende week zal het boekje/kalender klaar zijn.
    Ik verheug me zeer,
    Hier een tekstje, en ik groet jullie. Groet ook Carène van me en wens haar een prachtige tijd ook van mij...

Bloemetje

Ze houdt van me
    “HOERA!!!!”

Heb alleen geen bloemen meer….

• 14 December 2010 - 05:53

over mam:
    tja, 'n paar dagen niets meer gehoord, ze zal wel op het zuidereiland zitten en geen bereik hebben... Dat klopte dus. Alles gaat nog altijd goed. Ze is nu op weg naar Greymouth, westkust zuidereiland. Een paar dagen lekker gewandeld in Abel Tasman NP, waar ze kennis heeft gemaakt met de sandflies :S Ze slaapt voornamelijk in de auto, op plekken waar het eigenlijk niet mag, maar niemand heeft haar nog weggejaagd. Ze is dan wel vroeg wakker, maar kan daardoor ook heel veel doen op een dag. Met de pijn gaat het redelijk goed. Ze mist ons allemaal!!! Tja, ze kan nu niemand vertellen hoe mooi het allemaal is...
    Heel veel groetjes en liefs

• 15 December 2010 - 13:22

Ben:

Alweer mooie plaatjes geschoten op Whatipu beach ,ik hoop snel weer wat van Mam te horen .

• 24 December 2010 - 11:49

Ben:

Anique ik wens jou en Jema hele mooie feestdagen toe,wil je deze wens ook aan Mam doorgeven .